Consultați primele 5 modele VW cele mai produse în 2019

0
234

Cele mai cunoscute mașini VW au fost întotdeauna Golf, Polo și Passat, cel puțin pentru cei care locuiesc în Europa, deoarece acestea sunt unele dintre cele mai comune mașini de pe străzile Vechiului Continent.

În ultimii ani, multe crossover-uri diferite s-au alăturat acestor modele iconice. Există însă mașini cu sigla VW, în special limuzine, care ne sunt practic necunoscute, dar se vând foarte bine pe piețe îndepărtate precum China, SUA sau America de Sud. Exemple în acest sens sunt Santana și Lavida, deoarece aceasta din urmă nu a ajuns la puțin peste 30 de mii de exemplare pentru a intra în rating.

În raportul său din 2019, Volkswagen a lansat o listă interesantă. În el, compania arată câte mașini a produs din toate modelele sale. Există surprize în asta, cum ar fi faptul că Golf nu preia conducerea. Pentru a vă face o idee mai clară, vă vom arăta cinci modele dintre care producătorul auto a produs cele mai multe vehicule în ultimul an.

Читайте также  Виды химчистки автомобиля

Pe locul cinci în clasament se află binecunoscutul Volkswagen Passat. În total, 543.706 de exemplare au fost produse la fabricile companiei din Germania, SUA și China în 2019.

În Europa, este a opta generație (B8) sedan de dimensiuni medii și folosește pentru prima dată o versiune extinsă a platformei MQB. Denumit și Magotan, modelul are o variantă cu ampatament mai lung pentru piața chineză.

Până în 2019, prima generație Passat NMS (New Midsize Sedan) a fost produsă și vândută în China și SUA, ceea ce nu are nicio legătură cu Passat-ul european. De asemenea, a doua generație Passat NMS nu folosește platforma MQB din motive financiare.

Cu cifre de producție și mai mari, găsim un Volkswagen nedestinat Europei. Este vorba despre Jetta. Pentru America de Nord, modelul este fabricat în Mexic, iar pentru China, la uzina din Chengdu.

Din cauza lipsei de cerere și de interes, Jetta a fost indisponibil în Europa pentru o lungă perioadă de timp.

Читайте также  Особенности обслуживания и ремонта Suzuki

Cea mai recentă generație a mașinii este adesea asociată cu Lavida, un alt model chinezesc, datorită platformei sale MQB și stilului contemporan. 610.327 de Jetta au fost produse în 2019, inclusiv unul numit Sagitar, o versiune chinezească cu un ampatament mai lung.

Ne apropiem de podium: pe locul 3 se află legendarul Volkswagen Golf, care poartă același nume în toată lumea.

În mod surprinzător pentru unii, acesta nu este cel mai produs model al producătorului auto pentru 2019, dar hatchback-ul a fost actualizat la sfârșitul anului, obținând a opta generație.

Anul trecut, la nivel mondial au fost produse 679.351 de golfuri.

Cea mai mare bază de clienți a modelului se află în Europa, unde a vândut 410.330 de unități în 2019. Astfel, Golful a păstrat coroana celei mai populare mașini de pe Vechiul Continent. În China iubitoare de limuzine, hatchback-ul nu a apărut niciodată, deoarece modelul a vândut „doar” 105.795 de unități (locul 59 pe piața internă).

Pe locul doi se află Volkswagen Polo, cunoscut și sub numele de Virtus în America de Sud și Centrală. Începând cu o mașină mică produsă în 2019 cu un total de 706.052 de unități, și datorită diverselor linii de asamblare împrăștiate în diferite țări, precum și vânzărilor puternice pe cele mai importante piețe globale.

Читайте также  Особенности обслуживания и ремонта Suzuki

A șasea generație Polo se bazează pe platforma MQB-A0, pe care mașina o împarte cu alte șase modele ale concernului.

Titlul de cel mai produs Volkswagen din lume în 2019 îi revine unui SUV. Aceasta este a doua generație de Tiguan. Anul trecut, 910.926 de unități crossover au părăsit fabricile concernului.

Asta înseamnă că Tiguan, care este vândut în 80% din lume, produce 2.495 de unități pe zi, sau un SUV la fiecare 35 de secunde. Timp de 12 ani, peste 12 milioane de exemplare ale modelului au fost produse din fabricile producătorului auto.

Tiguan este o adevărată „mașină mondială”, care este unul dintre cele mai vândute modele SUV din lume.